התנדבות

בעמוד זה תוכלו למצוא את כל הפרטים על ההתנדבות בפסטיבל אייקון. ההרשמה להתנדבות נפתחה!

גם אם התנדבתם בעבר – עדיין אנו ממליצים לכם לקרוא את העמוד הזה ולגלות מה התחדש השנה.

המתנדבים הם הפסטיבל עצמו, ובלעדיהם הוא אינו יכול להתקיים. בה בעת, הם זוכים לראות את הפסטיבל גם מאחורי הקלעים, להכיר מתנדבים נוספים ואנשי סגל בעלי תחומי עניין דומים לשלהם, וגם לעזור לקהל ולהכיר את המרצים ואת המנחים.

אז בעצם למה לי להתנדב?

קודם כל, להתנדב זה כיף! המתנדבים נמצאים בלב העניינים. אין כמו התנדבות בפסטיבל כדי לפגוש עוד חובבים בדיוק כמוכם, לעבוד לצידם, וליהנות יחד. לאורך השנים נוצר הווי מתנדבים שאין שני לו שהופך את ההתנדבות לחוויה ממש טובה.

אבל זה לא הכל – המתנדבים נחשפים למתרחש מאחורי הקלעים של הפסטיבל וזוכים להתרועע עם שלל המרצים, בכירי העמותות המארגנות וסגל הפסטיבל. ולקינוח, הם גם מקבלים כרטיסי חינם לאירועים בימים בהם מתנדבים!

התנדבות? מה זה בעצם אומר?

פסטיבל אייקון מציע למתנדבים בו שורה ארוכה של תפקידים. אל חשש – שום תפקיד לא ידרוש מכם לפרק פצצה מתקתקת או לעבור טיפול בעלוקות, גם אם ממש תרצו. הנה טעימה מתפקידי המתנדבים בפסטיבל:

  • גופרים: יחידת העילית של הפסטיבל — שליחי הלוגיסטיקה, מעבירים את כל הדברים שצריך ומכבים שרפות (מטאפוריות בלבד). בין השאר, דואגים לכך שכל בקבוק מים יימצא בדיוק במקום ובזמן שבו יזדקקו לו.
  • שמירת חפצים: השומרים חסרי המורא על חפצי אורחי הפסטיבל. באי הפסטיבל מגיעים לרוב עם תיקים, מזוודות, חרבות מעץ, אלות מספוג ושלל חפצים אחרים שיקרים ללבם. אם הם לא רוצים להסתובב איתם במשך כל היום, הם מפקידים אותם בחדר שמירת החפצים. בחדר זה נמצאים מספר מתנדבים שתפקידם לקבל את החפצים, לאחסן אותם במקום מבטחים ולהשגיח שהכל יישאר במקומו.
  • מוכרים בדוכן היד השנייה: לדוכן הזה יכולים אורחי הפסטיבל להביא ספרים, סרטים וחפצים אחרים ולמכור אותם. המתנדבים בדוכן אחראים לקלוט את הפריטים המיועדים למכירה, לסדר אותם במרחב, למכור אותם לכל המעוניין ולהחזיר עודף רק אם צריך.
  • צוות הפונדק: מתנדבי הפונדק אחראים על המקום הכי טעים בפסטיבל, שמציע שתייה קרה, נשנושים טעימים (כשרים לפסח!) ופינת רביצה, לטובת אורחי הפסטיבל הצמאים והמותשים מהתרוצצות בין הרצאות ודוכנים.
  • מודיעין: כמה פעמים רצית לדעת איפה מתרחשת ההרצאה המאלפת הבאה ולא ידעת את מי לשאול? המתנדבים בדוכן המודיעין ידעו את כל מה שצריך לדעת על הפסטיבל, ועוד כמה דברים שלא באמת חייבים לדעת, ויענו על שאלותיהם של אורחי הפסטיבל (וגם מוגלגים מזדמנים).
  • קופות: את הקופות מאיישים קוסמים שמוכרים כרטיסים לאורחי הפסטיבל, ומדפיסים להם כרטיסים שהוזמנו מראש.
  • דוכני העמותות המארגנות: בדוכני העמותות המארגנות המתנדבים רושמים חברים חדשים ומוכרים שנתונים ומרצ’נדייז.
  • אפסנאות: מישהו צריך לספק לסגל הפסטיבל את הציוד הלוגיסטי, לוודא שהוא חוזר, ושהטושים לא יאזלו מוקדם מדי. על כך אחראי האפסנאי.
  • סדרנים: הגיבורים ששולטים בזרימת הקהל לתוך האולמות, מוודאים שבאי הפסטיבל נכנסים לאולם הנכון בזמן הנכון ועם הכרטיס הנכון.

חשובה לא פחות ההשתתפות בצוותי ההקמה והפירוק, שבלעדיהם לא יהיו שולחנות וכיסאות בקופות או עיצוב על הקירות. צוות ההקמה פועל לפני הפסטיבל ובתחילתו, והופך את המתחם היומיומי לשער אל עולמות אחרים. צוות הפירוק מחזיר בסוף הפסטיבל את המתחם למצבו המקורי, כדי שבני התמותה לא יגלו איך נראה מתחם אייקון. לטענת רבים, ההקמה היא הדבר השני הכי כיף בפסטיבל – אחרי הפירוק.

וכל אחד יכול להתנדב?

כל אחד מעל גיל 15 יכול להתנדב. מתנדבים מתחת לגיל 18 נדרשים לאישור הורים

איך אדע מה בדיוק אני צריך לעשות במשמרת ההתנדבות שלי?

בלי פאניקה!

ביום ההקמה הראשון של הפסטיבל יתקיים תדריך מתנדבים בו נעבור על התפקידים השונים ונכנס לעומק הדברים שצריך לעשות. השנה, בפעם הראשונה, התדריך ישודר בלייב לקהל המתנדבים כך שלא תהיה חובת הגעה גם למתנדבים חדשים. עם זאת, אנחנו ממליצים מאוד להגיע. התדריך הוא מקום מצויין להתחיל להכיר את הקהילה ובמיוחד שאנחנו נכיר אתכם!

בנוסף, עוד לפני שלב בחירת המשמרות תקבלו במייל הסברים מפורטים יותר על התפקידים ואיך למלא אותם באופן מעולה. כמו כן, בתחילת המשמרת סגל המתחם בו תתנדבו יתדרך אתכם שוב. לא יקרה מצב שתתחילו משמרת ולא תדעו מה לעשות!

כניסה לאירועים

המתנדבים זכאים לכרטיסי כניסה (בחינם) לאירועים שיתקיימו בימי ההתנדבות שלהם. כרטיסי חינם לאירועים הם דרכו של פסטיבל אייקון לומר למתנדבים שלו תודה ולתגמל אותם. מספר הכרטיסים המוקצב למתנדבים בכל אירוע מוגבל, ויש עדיפות למתנדבים שמתנדבים יותר משמרות (ימים) כך שאנו ממליצים להירשם להתנדבות בהקדם כדי לשפר את סיכוייכם לקבל את המשמרות המועדפות עליך.

בנוסף לאירועי הפסטיבל הרגילים (שמופיעים בתוכניה) מתנדבי הפסטיבל זכאים ומוזמנים להגיע לאירוע מיוחד שסגור רק למתנדבים, ועל ההפתעות שמחכות לבאים – לא נוכל לספר כאן. אירוע המתנדבים נחשב בפער כדבר הכי כיף בפסטיבל.

אוקיי, אני רוצה להתנדב – מה אני עושה?

ההרשמה להתנדבות טרם החלה. חכו לעדכונים כאן ובדף הפייסבוק שלנו.

נזכיר שוב: ההתנדבות מותרת מגיל 15 ומעלה. מתנדבים שטרם מלאו להם 18 יתבקשו להביא אישור ההורים. שימו לב! לא תתאפשר התנדבות ללא אישור הורים.

בכל שלב  – אפשר לפנות אלינו במייל: [email protected] אנחנו נשתדל לענות בהקדם.

התנדבות – שאלות ותשובות

למה בכלל צריך מתנדבים? אין איזה מפעל בסין שמארגן פסטיבלים? היינו שמחים אילו היה מפעל בסין שמארגן פסטיבלים, אבל אין כזה. פסטיבל אייקון מנוהל ומאורגן על ידי אנשים מכל הארץ, ונעשה כל-כולו על טהרת ההתנדבות וללא מטרת רווח. מהסדרן ועד מנהל הפסטיבל – כולם עובדים בהתנדבות מלאה. כדי שהפסטיבל יוכל לצאת אל הפועל יש צורך בהמון אנשים שיוכלו להיות בהמון מקומות ולעשות המון דברים. צריך אנשים שימכרו את הכרטיסים, שיכניסו אנשים לאולמות, שיקימו את התפאורה, שינפיקו ציוד מהאפסנאות ושישמרו על החפצים של אורחי הפסטיבל מכל משמר. את כל אלה עושים המתנדבים.

למה לי בכלל להתנדב? בראש ובראשונה, ההתנדבות היא חוויה מהנה וחיובית, דבר שמתבטא היטב באחוז הגבוה של האנשים החוזרים להתנדב שנה אחרי שנה. המתנדבים זוכים לראות את הפסטיבל מזווית בלתי שגרתית, חוזים ב”מאחורי הקלעים” של הפקת פסטיבל גדול ופוגשים מקרוב מרצים, מנחים וכמובן את כל יתר המתנדבים החולקים איתם את אותם תחביבים.

ולבסוף – המתנדבים מקבלים כרטיסים חינם לכל האירועים שירצו ביום ההתנדבות שלהם (עד שיאזלו הכרטיסים שהוקצו לכך). ככל שמתנדבים ביותר ימים מקבלים יותר כרטיסים.

איך עובד הקטע של הכרטיסים? איך אני בוחר אילו כרטיסים חינם לקבל ואיך אני מקבל אותםלאחר שתפורסם תוכניית הפסטיבל אנו נשלח טופס לכל המתנדבים הרשומים ונבקש מהם לבחור משמרות התנדבות. לאחר אישור המשמרות, נבקש מהמתנדבים לבחור לאילו אירועים ירצו לקבל כרטיסים. ביום ההתנדבות תוכלו ללכת לקופות לאסוף את הכרטיסים – בדיוק כמו כרטיסים שהוזמנו בתשלום.

כמה זמן כל משמרת? יהיה לי זמן לעשות דברים חוץ ממשמרות? כמובן! אורכה של משמרת רגילה יעמוד על 5-4 שעות, כתלות בתפקיד. בכל המקרים ייוותר לך די והותר זמן ליהנות מאירועי היום.

אם נרשמתי ובסוף אני לא יכולה להגיע לפסטיבל – האם גזרתי את גורלי? מובן שלא. אנחנו יודעים שלפעמים קורים דברים, והכי חשוב לנו הוא שתודיעו לנו מוקדם ככל האפשר על – שנוכל להחליף אתכם כך שהפסטיבל לא ינזק. כמובן שזה יעציב אותנו מאוד (כי אנחנו רוצים לפגוש אתכם, וגם כי זה יהיה קשה להחליף אתכם ככל שהפסטיבל יתקרב, ובמיוחד אם במהלך הפסטיבל).

אני חייב להתנדב בכל ימי הפסטיבל? מובן שלא. עם זאת, ככל שתתנדב יותר ימים כך יגדלו סיכוייך לקבל את המשמרות הנוחות לך ביותר ותקבל יותר כרטיסי חינם.

השתכנעתי – אני מוכרח להירשם להתנדבות באייקון! איך אפשר לעשות את זה? כל מה שצריך הוא למלא את טופס ההרשמה להתנדבות. זה לא יכאב, מבטיחים!

מילאתי את הטופס! באמת לא כאב, אבל… מתי אדע איפה שיבצתם אותי? שיבוץ המתנדבים ייערך סמוך יותר למועד הפסטיבל. מידע נוסף יימסר בהמשך.

צריך לבוא להכשרת המתנדבים? מה יהיה שם? כבר לא! החל מהשנה אפשר להשתתף בתדריך המתנדבים באופן וירטואלי מרחוק. המטרה העיקרית בהכשרת המתנדבים היא לאפשר למתנדבים לדעת מה הם עומדים לעשות במשמרת שלהם, וגם להכיר אותנו ואת המתנדבים האחרים. אנחנו ממליצים מאוד כן להיות נוכחים או לפחות לצפות בתדריך בדיעבד ולקרוא את המדריכים שיפורסמו בשביל שתדעו הכי טוב איך לבצע את התפקידים שתמלאו.

כמו בכל הדברים, גם כאן נמצא תמיד את הדרך הכיפית, המעניינת והמצחיקה ביותר להעביר את ההכשרה. אנו מתחייבים לארגן לכם אירועים מעניינים, מבדרים, ענייניים, ומה שהכי חשוב – בסוף ההכשרה ידע כל אחד ואחד מכם בדיוק מה לעשות כשיגיע ליום ההתנדבות. מועד ההכשרה ומקומן יימסרו בהמשך.

מה פתאום הגבלת הגיל הזאת? מה אם אני רק בן 13? אנחנו שמחים מאוד לראות אנשים צעירים שרוצים לתרום מזמנם לטובת הפסטיבל. לצערנו, מסיבות חוקיות וביטוחיות אי אפשר להתנדב בפסטיבל לפני גיל 15. אנחנו מחכים שתגיעו לגיל 15 בקוצר רוח לא פחות מכם!

אני מתחת לגיל 18. זו בעיה? שום בעיה! אם עברת את גיל 15, כל שעליך לעשות הוא להחתים את הוריך על טופס אישור הורים ולהעביר אותו אלינו בקובץ סרוק.

יש לי עוד שאלות! מה עושיםכותבים לנו מייל! אנו זמינים 23 שעות ביממה במייל [email protected].